Min egen historie

At komme stress til livs er ikke et quick-fix, men kræver en længerevarende proces for at nå i mål. Den proces har jeg selv været igennem, og derfor kan jeg hjælpe dig, for jeg ved præcis, hvad du gennemgår, og hvordan du har det.

I bund og grund kan der være mange årsager til, at man rammes af stress, men essensen er, at man igennem længere tid har været overbelastet og ikke haft balance i livet.

Jeg havde i for mange år arbejdet ubalanceret og oplevede hvordan det påvirker alle niveauer af livet, når man er overbelastet og knokler uhensigtsmæssigt.

Læs mere

Healings processen har været lang og til tider hård, men også utrolig givende på mange niveauer.

At vi som mennesker skal have et vidunderligt liv, er noget som i virkeligheden altid har ligget mig meget på sinde, så derfor har det været et helt naturlig næste skridt for mig at fokusere på og arbejde med stressafhjælpning og stressforebyggelse.

Vis mindre

Ja tak, jeg vil gerne modtage den gratis e-guide “7 spørgsmål og svar om stress”

“Min ønske er at hjælpe mennesker med at komme ud af deres stress – en gang for alle. Hjælpe dem til at blive bevidste i og om deres eget liv og leve et fantastisk liv med ro, energi og overskud – for det ved jeg kan lade sig gøre.”

Hvad er stress – og er du ramt?

Stress er en helt naturlig reaktion i kroppen, når vi oplever en belastende situation i kortere eller længere tid. En situation er belastende, når den kræver mere af os, end vi umiddelbart er i stand til håndtere eller yde – hvad enten den kommer indefra (egne tanker og følelser) eller fra omgivelserne (arbejde, familie).

Stress er en hormonel tilstand, hvor hjernen frigiver stresshormonerne kortisol og adrenalin. Når mængden af stresshormonerne stiger i vores krop, falder lykke hormonet serotonin. Vi mærker typisk stresssignaler, når vi ofte ubevidst vælger at levere og præstere, fordi vi føler os nødsaget til at udfylde og leve op til forskellige krav og behov fra os selv, vores omgivelser og fra samfundet.

Stress er derfor ikke et udtryk for at have travlt. Vi kan sagtens opleve at have travlt, uden at det fører til stress, og omvendt kan vi også sagtens blive og være stressede uden at have travlt. Stress kan ramme alle, men kan tage sig ud på forskellige måder som kortvarig, moderat eller langvarig og viser sig ved forskellige symptomer.

Den kortvarige stress

Den kortvarig stress er som udgangspunkt hverken farlig eller alvorlig, men kan tværtimod være effektiv for vores situation. Ved kortvarig stress forsvinder stresssymptomerne nemlig igen, når belastningen eller situationen stopper eller fjernes.

Kortvarig stress den stress, vi oplever, i dagene op til eksempelvis aflevering af en opgave, planlægning og koordinering af et større arrangement, følelsen af rastløshed eller når der opstår en uventet situation i en ellers forventelig hverdag.

Læs mere

Det er helt individuelt, hvordan og hvornår vi oplever denne kortvarige stress, men fælles er, at den forsvinder igen.

Symptomerne kan være:

 • Midlertidig hjertebanken og ændret vejrtrækning
 • Midlertidig rysten eller tics og kortvarig muskelspænding
 • Tør i munden
 • Øget svedproduktion
 • “Sommerfugle i maven”

Vis mindre

Den moderate stress

Den moderate stress er i modsætning til den kortvarige mere alvorlig.

Her forsvinder stresssymptomerne nemlig ikke, når belastningen fjernes, men bliver derimod siddende i kroppen efterfølgende.

Den moderate stress opstår oftest, når vi udsættes eller udsætter os selv for belastende situationer, uden at give kroppen tid og mulighed for at komme sig.

Det skaber en ubalance i vores krop, som slider både fysisk og mentalt på vores velbefindende

Læs mere

Det kræver, at vi stopper og op og ændrer nogle ting, for at vi kan komme den moderate stress til livs før den ender ud i langvarig stress.

Symptomerne kan være:

 • Indre uro i kroppen
 • Dårlig nattesøvn og øget træthed
 • Bliver lettere irritabel og mere tavs og indadvendt
 • Lettere til tårer
 • Indre modstand mod de daglige opgaver

Vis mindre

Den langvarige stress

Den langvarige stress viser sig gennem signaler, der fortæller vores krop og sind, at vi sætter os selv i uhensigtsmæssige situationer, som gør os stressede.

Symptomer udover de allerede nævnte:

 • Mere glemsom og fraværende
 • Bliver lettere aggressiv og har en kort lunte
 • Uforklarlige smerter samt fordøjelses- og maveproblemer
 • Mindre lyst til at være social
 • Fysiske symptomer

Læs mere

For at undgå den langvarige stress, er det en rigtig god ide at reagere tidligt på de forskellige stresssignaler således, at situationen ikke udvikler sig og bliver skadelig for dig.

Udsætter du dig selv for mange og lange belastende situationer og er du måske på vej til at blive ramt af stress?

 

Print og tag din stresstest lige her.

Vis mindre

Sådan foregår stresscoaching

For at din hverdag igen kan blive fyldt med glæde, overskud og uden følelsen af stress, skal du finde ind til den måde, du ønsker at leve dit liv på, og jeg hjælper og støtter dig selvfølgelig under hele forløbet.

INDEN SESSIONEN

 • Jeg tænder stearinlys.
 • Jeg forbereder en blød lænestol til dig eller nyredt seng med en varm dyne. Du vælger selv fra gang til gang, hvad du har brug for.
 • Jeg tænder duftdiffuseren og fylder rummet med udvalgte æteriske olier.
 • Jeg sætter en kærlig og personlig intention for sessionen.

UNDER SESSIONEN

 • Du får serveret varm urtete og koldt vand.
 • Vi laver sammen en tankefeltsøvelse og en vejrtrækningsøvelse for at give dit nervesystem ro.
 • Vi gennemgår sessionens temaer og øvelser – altid i dit tempo.
 • Vi afslutter altid på en måde, som giver dig ro i maven indtil næste session

MELLEM SESSIONERNE

 • Der vil være en række hjemmeøvelser mellem hver session. Her får du mulighed for at integrere dine nye indsigter og strategier fra gang til gang. Du vil stille og roligt se dine mønstre, handlinger og oplevelser i et nyt og klarere lys.
 • Du er altid velkommen til at sende mig mails mellem sessionerne med spørgsmål eller refleksioner. Du forstyrrer aldrig.

Allerede efter første session, vil du få glæde af at mærke en stresslindring. Her får du nemlig mulighed for (måske første gang) at sætte ord på din situation, og du får enkle værktøjer, som du kan bruge med det samme. Oplevelsen af, at du effektivt selv gør noget for dig, giver en følelse af optimisme og overskud, og du vil hurtigt føle dig lidt bedre tilpas.

Alt sammen i det rolige tempo som er nødvendigt, og som er med til at kortlægge dine bagvedliggende årsager til stress, samt hvordan du kan tackle dem og blive fri af dem.

Én session varer 1 time og foregår enten i min praksis eller på zoom, alt efter hvad du har lyst til.